Πόλη μου, Γεύση μου, Ζωή μου
Η Μαίρη Τσεβίκ Συμεωνίδου γεμίζει ένα μεγάλο κενό, με αυτήν την έρευνα που έχει κάνει ξεκινώντας από κοινωνικό μνημονικό και παρακολουθώντας τα ίχνη της ζωντανής ιστορίας. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να συμβουλευθούν όλοι όσοι θέλουν να κατανοήσουν την ψυχή της Κωνσταντινούπολης.
ΜΑΡΙΟ ΛΕΒΗ
25,00€ Original price was: 25,00€.22,50€Η τρέχουσα τιμή είναι: 22,50€.
Εξαντλημένο
Κωδικός ISBN: | 978-618-82476-8-0 |
Κωδικός Ευδόξου: | |
Συγγραφέας: | Συμεωνίδου Μαρία Τσεβίκ |
Εκδότης: | Αφοι Κυριακίδη – ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. |
Μετάφραση: | – |
Επιμέλεια: | – |
Διεύθυνση Σειράς: | – |
Έτος Έκδοσης: | 2022 |
Έτος Ανατύπωσης: | |
Εξώφυλλο | Μαλακό Εξώφυλλο Απλό |
Βάρος: | 0.79 kg |
Διαστάσεις: | 14×21 |
Σελίδες: | 544 |
Περιλαμβάνει CD/DVD: | |
Τόμος στη Σειρά: | – |
Μάθετε Περισσότερα: |
Η Μαρία Τσεβίκ Συμεωνίδου γεννήθηκε στα Ταταύλα της Κωσνταντινούπολης όπου ζει μέχρι σήμερα. Εξελέγη αντιπρόεδρος στο γαστρονομικό όμιλο της Τουρκίας και από το 2018 κάνει μαθήματα, σεμινάρια και workshop Πολίτικης Κουζίνας, στα πανεπιστήμια της Πόλης, στα Τμήματα Γαστρονομίας. Επίσης της απονεμήθηκε δίπλωμα/πλακέτα από τον Όμιλο Αρχέστρατος.
Ἐχει γράψει 6 βιβλία στα Τουρκικά και ένα από αυτά, το «Μια Φορά και Έναν Καιρό/Bir Varmış Bir Υokmuş» το οποἰο έχει τιμηθεί ως το γαστρονιμικό βιβλίο της χρονιάς 2015 από τις εκδόσεις DÜNYA KİTAP.
Το κουβάρι της Πολίτικης Κουζίνας ξετυλίγει με το νέο της βιβλίο «Πόλη μου, γεύση μου, ζωή μου», η Μαρία Τσεβίκ Συμεωνίδου. Προσπαθεί να αναπληρώσει ένα κενό στην Πολίτικη βιβλιογραφία με μαρτυρίες Ρωμιών, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την Πολίτικη Κουζίνα ως επάγγελμα και δημιούργησαν καταστήματα επώνυμα που συνεχίζουν την Πολιτική κουζίνα με μεγάλη επιτυχία. Αναφέρεται στην Πολίτικη παράδοση στα φαγητά και στα γλυκά, στους παλιούς και νέους Ρωμιούς εστιάτορες και στους ιστορικούς ζαχαροπλάστες. Τη ζωή, την δυναμικότητα και την δημιουργικότητα με την οποία κατόρθωσαν να επιβληθούν και να δημιουργήσουν ιστορία και παράδοση, θαυμαστή μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην Πόλη αλλά και στην Ελλάδα.
Στο βιβλίο γίνεται αναφορά σε αυτούς που ασχολήθηκαν και δημιούργησαν αυτές τις γεύσεις που γευόμαστε μέχρι και σήμερα. Χρειάσθηκαν χιλιετίες, για να διαμορφωθούν οι διάφορες τάσεις στις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.